SMK - Statens Museum
for Kunst

Træd indenfor i Danmarks største kunstsamling med 700 års danske og internationale mesterværker.

Elisabeth Jerichau Baumann, "En ægyptisk pottesælgerske ved Gizeh", 1876-1878, SMK - Statens Museum for Kunst

Elisabeth Jerichau Baumann, "En ægyptisk pottesælgerske ved Gizeh", 1876-1878, SMK - Statens Museum for Kunst

En skattekiste af kunst

SMK er Danmarks nationalgalleri og landets største kunstmuseum.

Her kan du gå på opdagelse i en skattekiste med danske og internationale mesterværker. Samlingen spænder over 700 års kunsthistorie fra den tidlige renæssance til den nyeste samtidskunst. Fra Rembrandt og Rubens til Anna Ancher og Danh Vo.

På museet smelter to arkitektoniske retninger sammen, når Vilhelm Dahlerups bygning fra 1896 møder Anna Maria Indrios tilbygning fra 1998. De to dele bindes let og legende sammen sammen af den højloftede Skulpturgaden med ovenlys og kig til åben himmel og udsigt direkte ud i Østre Anlæg,
som omgiver museet.

Udstillinger på SMK

Museets faste samling giver et enestående overblik over 700 års kunst, både dansk og international.

I Europæisk Kunst 1300-1800 støder du på nogle af historiens absolutte sværvægtere med værker af blandt andre Peter Paul Rubens og Rembrandt van Rijn. I Dansk og Nordisk Kunst 1750-1900 kan du opleve skandinavisk kunst fra dansk guldalder til modernismens fødsel.

Med adskillige værker af André Derain, Georges Braque og ikke mindst Henri Matisse er SMK's samling Fransk Kunst 1900-1930 internationalt kendt og et absolut must-see på museet. Med Dansk og International Kunst efter 1900 præsenterer museet over 500 værker fordelt på to etager med kunstnernavne som Emil Nolde, Per Kirkeby, Kirsten Justesen og Jytte Rex.

Også museets skiftende særudstillinger vækker international interesse, ligesom aktuelle talks, overraskende aftenarrangementer, guidede ture og mange andre aktiviteter er med til at aktualisere og debattere kunsten og dens rolle.

SMK Shop

SMK Shop er museets butik og altid et besøg værd, hvis du er på udkig efter en gave eller en ting. Eller bare har lyst til at hente inspiration og nye idéer.

SMK Shop har et stort og rigt udvalg af alt fra internationale kunstbøger, udstillingskataloger, unikke designobjekter, plakater og postkort til legetøj, spil og farverige sager til de mindste.

Butikken er åben i hele museets åbningstid og kan besøges uden entré.

Den dag, du besøger SMK med din Parkmuseerne-billet, kan du få 10 % rabat i museumsbutikken.

Kafeteria

Kafeteria er SMK's helt særlige spisested, med et grønt køkken, der serverer mad og kager, som er tilberedt ud fra enkle og bæredygtige principper.

Praktisk info

Adresse: Sølvgade 48-50, 1307 København K

Åbningstider:
Tirsdag-søndag: Kl. 10.00-18.00
Onsdag: Kl. 10.00-20.00
Mandag: Lukket

Entrépriser:
Fri entré med Parkmuseerne-billet
Voksne: 130 kr.
Unge under 27 år: 95 kr.
Børn og unge under 18 år: Gratis adgang

Læs mere på Statens Museum for Kunsts hjemmeside

Find vej til SMK: