ARBEJDERMUSEET

150 års stolt arbejderhistorie bliver levende og aktuel på et af Københavns hyggeligste museer lige ved Nørreport Station.

Arbejdermuseets festsal. Foto: Malthe Ivarsson

Arbejdermuseets festsal. Foto: Malthe Ivarsson

Historien lever på Arbejdermuseet

På Arbejdermuseet kommer du helt tæt på arbejderfamiliers hverdag gennem de sidste 150 år og mærker, hvordan de har været med til at bygge fundamentet til det danske velfærdssamfund.

Du kan besøge familien Sørensens toværelses lejlighed, hvor mor og far boede med otte børn fra 1915.

Gå også på opdagelse i museets skiftende særudstillinger og lad dig imponere af den storslåede festsal, som i 2021 gennemgik en omfattende restaurering. De mindste kan slå sig løs i Børnenes Arbejdermuseum og lege sig tilbage,
til dengang oldemor var barn.

Udstillinger på Arbejdermuseet

Arbejdermuseet er et levende museum. Også de skiftende særudstillinger er med til at gøre historien relevant for os i dag. Museet giver dig perspektiv på spørgsmål om samfundsudvikling, fællesskaber, arbejdsforhold, hverdagsliv og identitet.

I perioden 27. juni 2022-1. marts 2025 vises f.eks. en særudstilling om Anker Jørgensen i anledning af hans 100-års fødselsdag den 13. juli 2022.

Smag på det gamle København

I den stemningsfulde kælder under Arbejdermuseet kan du smage på det gamle København.

Her serverer Café & Ølhalle '1892' klassisk hjemmelavet, økologisk og bæredygtigt smørrebrød i historiske rammer, der i sig selv er et besøg værd.

Museumsbutikken

Er du på udkig efter en skøn, sjov eller og original gave? Eller skal du have en ting med hjem som minde om dit besøg på museet? Så er der inspiration at hente i Arbejdermuseets butik.

Her finder du et stort udvalg af klassisk legetøj, kopper, tekstiler, postkort, plakater, fagbøger, skønlitteratur, fortællinger for børn. Og meget mere.

Den dag, du besøger Arbejdermuseet med din Parkmuseerne-billet, kan du få 10 % rabat på køb af en række produkter i museumsbutikken.

ARBEJDERMUSEET

Adresse: Rømersgade 22, 1362 København K

Åbningstider: Alle dage kl. 10.00-17.00

Entrépriser:
Fri entré med Parkmuseerne-billet
Voksne: 125 kr.
Børn og unge under 18 år: Gratis
Studerende og unge mellem 18-25 år: 100 kr.

Find vej til Arbejdermuseet: